Utskrift

NJ(+K)CH Stubbestulens Krutt 07430/97 (Noraførr`s Bruno-Springleikens Laika)

Krutt var tidlig ute jaktmessig og fikk flere premieringer i UK. Han ble kåret til Årets unghund i NVK i 1998 og fikk 2x1.UK/v på Fillefjell to uker før han ble 2 år.

Han fikk tidlig 1. AK og hevdet seg en årrekke i VK. Totalt fikk han 22 premieringer i denne klassen. Disse var fordelt både på høyfjell høst og vinter samt lavland. På NM-lag høyfjell fikk han sølvmedalje og han vant VK`n med cacit på Forus i 2003. Han hadde da nok championatpoeng og ble jaktchampion. Med 1. AK/apport ble han også NJKCh.

Krutt har også en del paringer i Norge, Sverige og Danmark. Mange avkom er meget godt premiert. I Norge er det vår egen Tussa som har gjort det best (se tidligere hunder). I Sverige har D-kullet til Anders Landin vært utrolig bra. Flere har blitt SJCh og Landinarnas Dagny har vunnet Riksprovet hele 4 ganger. I Danmark har kullet med Kragborg Mille gjort det skarpt med 5 godt premierte VK-hunder. Best har nok Bøgeskovens Gus gjort det, med 4 x cacit i Danmark, res.cacit på Riksprovet i Sverige og Cacit i VM, der han ble nr. 2 individuelt.

 Krutt ble satt bort ved årsskiftet 2006/2007 og ble avlivet i mars 2009, noen dager før han ville blitt 12 år.